Over ons

Stoudjes

Stoudjes is een studentcompany van Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Onze onderneming bestaat uit zes gezellige en spontane meiden. De teamleden van Stoudjes zitten in het tweede jaar van de opleiding Leisure Management. In dit jaar hebben zij de opdracht gekregen om een eigen onderneming te starten. Stoudjes wilt de eenzaamheid verminderen door middel van ouderen en studenten aan elkaar te koppelen waarbij beiden groepen van elkaar kunnen leren. Hierbij staat gezelligheid centraal.
Het Team van Stoudjes.

Maya van Dam

Ik ben Maya van Dam, 22 jaar oud en zit in mijn tweede leerjaar Leisure Management aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik mijn HAVO diploma behaald in Leiden. Ik heb daarna een tussenjaar genomen en heb ik een taalcursus Engels in New York gevolgd. Toen ben ik begonnen aan de opleiding Toerisme. Deze opleiding paste toch niet helemaal bij mij en ben toen overgestapt naar Leisure Management.

Ik woon sinds 2 jaar in een 55+ flat in Rotterdam. Per verdieping wonen er twee studenten. Omdat ik zelf tussen veel ouderen woon, gaat eenzaamheid bij ouderen mij erg aan het hart. Ik zie dus ook hoe belangrijk het is dat ouderen uit hun isolement worden gehaald.

Mijn taak in de onderneming is Creatief Directeur. 


Maaike Menheere

Ik ben Maaike Menheere, 19 jaar oud en tweedejaars student aan Willem de Kooning Academie. Oorspronkelijk kom ik uit het kleine dorpje Weesp in Noord-Holland waar ik twee jaar geleden geslaagd ben voor mijn HAVO-diploma. Door de opleiding Leisure Management die ik momenteel volg ben ik in Rotterdam gaan wonen. Omdat ik hier al eventjes woon en de stad heb ontdekt, ben ik verliefd geworden op Rotterdam.

Toen ik dit jaar met vijf andere teamleden een bedrijf op moest zetten wist ik gelijk dat ik me in wilde zetten voor eenzame ouderen. Soms ga ik langs bij mijn moeder op haar werk. Zij werkt met dementerende ouderen. Daar heb ik gezien hoe gelukkig zij al worden als je een klein praatje met ze maakt. Daarom vind ik het zonde dat dit te weinig wordt gedaan. Hierdoor wil ik dus graag wat terug doen voor de ouderen, omdat zij dit zo verdienen.

Mijn taak in deze onderneming is Sales- en marketingmanager en algemeen directeur. Deze taak voer ik gezamenlijk uit met Soraya Delgado.


Soraya Delgado

Ik ben Soraya Delgado, 18 jaar oud en kom uit Spijkenisse. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Leisure Management op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Twee jaar geleden heb ik mijn HAVO-diploma behaald. 

Toen ik samen met de andere meiden dit bedrijf opzetten was ik zelf nog niet bewust over het aantal eenzame ouderen in Nederland. Toen ik dit aantal zag wilde ik hier echt iets tegen doen. Zelf heb ik nog oma's en een opa. Ik merk dat als ik iets leuks met hun ga doen dit erg gewaardeerd wordt, terwijl dit voor mij vaak een kleine moeite is. Maanden later hebben ze het er dan nog steeds over! 

Mijn taak in deze onderneming is Sales- en marketingmanager en algemeen directeur. Deze taak voer ik gezamenlijk uit met Maaike Menheere.


Jennifer Binnekamp

Ik ben Jennifer Binnekamp, 19 jaar en kom uit het kleine stadje Schoonhoven. Voordat ik aan de opleiding Leisure Management begon, heb ik op de HAVO gezeten en gelukkig daarvan het diploma behaald. Nu ben ik tweedejaars student aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Toen wij dit bedrijf opzetten, was ik mij er niet zo van bewust dat eenzaamheid onder de ouderen zo erg speelde. Toen ik mij hier meer in ging verdiepen, drong het tot mij door dat het een groot probleem is. Graag wil ik daarom wat betekenen voor de ouderen die zich eenzaam voelen.

Mijn taak in de onderneming is financieel manager.


Charlotte Lindvåg de Haas

Ik ben Charlotte Lindvåg de Haas, een halve Noorse en heb op dit moment de net volwassen leeftijd van achttien jaar. Voordat ik besloot een Leisure producer in spe te worden, heb ik braaf mijn veterstrikdiploma, zwemdiploma's en mijn havo diploma gehaald. In mijn vrije tijd schrijf ik graag, sport ik als ik écht wil (maar dat is meestal minder vaak dan ik toegeef), ben ik vrijwel altijd overdreven netjes gekleed en zie je mij het merendeel van de tijd lachen of kletsen.

Dat ik iets met eenzaamheid wilde doen, was iets wat mij al snel duidelijk werd. Ik heb mij drie jaar lang ingezet bij een stichting om eenzame ouderen in een verzorgingstehuis een prettige dag te bezorgen en daar een ontzettend mooie periode aan beleeft. Dat ik ze weer even kon laten genieten door iets vrij simpels, vond ik geweldig om mee te maken - en ik wil dat gevoel dan ook graag overbrengen aan de studenten die mee gaan helpen eenzaamheid te bestrijden.

In deze onderneming ben ik samen met Anouk de productbeheerder en de klantenservice.


Anouk Hartog

Ik ben Anouk Hartog, ik ben 23 jaar oud en kom uit Utrecht. Voordat ik aan Leisure Management begon heb ik een paar jaar Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd in Den Bosch. Helaas was dit niet helemaal mijn studie dus ben ik na een tussenjaar overgestapt naar Leisure Management. Toch heb ik altijd het sociale gedeelte in mijn studie leuk gevonden.

Door eerdere ervaringen heb ik al gemerkt dat mensen om kleine dingen heel erg blij kunnen worden, zeker ouderen. Ik werk in een verzorgingstehuis en daarin merk ik hoe contact met anderen iemand helemaal blij kunnen maken. In mijn vorige opleiding heb ik al veel over ouderen onderzocht en nu krijg ik de kans ook daadwerkelijk wat met de kennis te doen. Dit geeft mij een hoop energie en motivatie!

In het bedrijf ben ik de productbeheerder en regel ik de klantenservice samen met Charlotte.


© 2017 Worlds Collide. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin